Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Väktare vanligare på akuten

Publicerad: 21 december 2009, 12:04

Flera sjukhus i Stockholms län trappar upp väktarbevakningen på sina akutmottagningar efter ökade problem med hot och våld mot personalen.


Norrtälje sjukhus har väktare på plats på akutmottagningen varje dag sedan en dryg månad tillbaka. Bakgrunden är en incident i mitten av november när en patient överföll en sjuksköterska.

– Vi pratar om en person som har nästintill dubbla vikten jämfört med vad vår sjuksköterska hade. Det gick åt en sex, sju, åtta personer för att få bort honom, säger Jesper Lindblom, säkerhetssamordnare på sjukhuset, till Sveriges Radio Stockholm.

Flera av de inblandande fick lättare skador i samband med överfallet. Nu har Norrtälje sjukhus trappat upp bevakningen och förstärkt väggar och glas i anslutning till receptionen.

Företrädare för flera andra sjukhus som Radio Stockholm har varit i kontakt med upplever också att hotbilden mot personalen har ökat. Södersjukhuset har väktare på akutmottagningen varje natt sedan fyra månader tillbaka. Södertälje sjukhus har nyligen beslutat att ha dubbla väktare på plats varje dag.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev