Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vakter skyddar ingångarna på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Publicerad: 9 mars 2009, 10:29

Vakter bevakar nu alla ingångar till barnintensiven på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna, med anledning av den dråpanklagade läkaren. Trycket från media och nyfikna blev för stort.


Ämnen i artikeln:

Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Endast de som verkligen ska vistas på neonatalavdelningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna släpps in. Det ser utposterade vakter till.

– Trycket blev för stort, inte minst från media, även om många andra också vill komma in, säger Barbro Fridén, chef för barndivisionen på Karolinska universitetssjukhuset.

– Men vårdavdelningen är en ingen offentlig plats så sedan några dagar har vi en vakt vid varje ingång som ser till att de som vistas där verkligen har där att göra. Vi var tvungna, eftersom vi måste kunna arbeta.

Enligt uppgift har personalen också fått ta emot flera anonyma telefonsamtal där folk kallat er för ”mördare” och liknande saker. Stämmer det?

– Både jag och andra har fått flera lite udda telefonsamtal där personer ringt och uttryckt sina åsikter. Det har varit både trevliga och mindre trevliga samtal, det stämmer. Men vår säkerhetschef har bedömt det som om det inte finns någon hotbild.

Alla tycks vara överens om att den aktuella läkaren är oskyldig, hur kommer det sig?

– Eftersom häktningsförhandlingarna skedde bakom lyckta dörrar vet jag inte så mycket mer än vad som står i tidningarna. Men om man följer mediebilden förefaller det inte ha begåtts några misstag. Inte heller vår egen granskning tyder på något annat. Men uppenbarligen måste det finnas något som åklagaren men inte vi andra vet. Socialstyrelsen utreder fallet i dag, vilket är positivt. Vi får vänta och se tills bilden klarnar, helt enkelt.

Relaterat material

Läkaren från Astrid Lindgrens barnsjukhus häktad för dråp

Mordmisstänkta läkaren begärd häktad av åklagaren

Operationer ställs in efter misstänkt mord på patient

Läkare anhållen för mord

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev