Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Valberedning vill byta ordförande i Läkarförbundet

Publicerad: 28 april 2014, 14:40

Läkarförbundets nuvarande ordförande Marie Wedin.

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Heidi Stensmyren är valberedningens kandidat till ordförande för Läkarförbundet. Hon har starkt stöd för sin kandidatur. Fem av sex yrkesföreningar har nominerat henne till ordförande.


Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

Inför striden om ordförandeposten i Läkarförbundet är det nu fördel för utmanaren Heidi Stensmyren som i dag är förste vice ordförande. Hon är valberedningens kandidat i det förslag som presenteras på tisdagsmorgonen.

Hon har nominerats till ordförande av fem av de sex stora yrkesföreningarna inom Läkarförbundet uppger en källa med god insyn i förbundet. De föreningar som har ställt sig bakom Heidi Stensmyren är Distriktsläkarföreningen, Privatläkarföreningen, Läkarförbundets chefsförening, Företagsläkarföreningen och Sveriges yngre läkares förening, Sylf. Dessutom har även Medicine studerandes förbund, MSF, nominerat Heidi Stensmyren. Den enda yrkesföreningen som har nominerat nuvarande ordföranden Marie Wedin är Sjukhusläkarna som är den största föreningen i förbundet.

Bland lokalföreningarna har Heidi Stensmyren fått nomineringarna från Stockholm, Nordvästra Götaland, Södra Älvsborg, Halland, Östergötland, Örebro, Dalarna och Sörmland. Hur övriga lokalföreningar ställer sig var på måndagseftermiddagen fortfarande oklart.

Valet av ordförande avgörs på Läkarförbundets fullmäktigemöte i Stockholm den 15–16 maj.

SAMUEL ÅSGÅRD

Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev