Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Våldsdömd student får utbilda sig till sjuksköterska

Publicerad: 23 April 2010, 11:03

Våldsdömd student får utbilda sig till sjuksköterska

Foto: Göteborgs universitet. Foto: Göran Olofsson

Göteborgs universitet får inte stänga av den sjuksköterskestudent som är dömd till fängelse för misshandel av sambon till en aktiv Sverigedemokrat.


Studenten har varit tillfälligt avstängd från sjuksköterskeprogrammet på Göteborgs universitet sedan i höstas. Då hade Dagens Medicin rapporterat om att hon varit med när Sverigedemokraternas förre pressekreterare Martin Kinnunen och hans sambo misshandlades. Hon har dömts till fängelse för grov misshandel av både tingsrätt och hovrätt.

Nu slår Högskolans avskiljandenämnd fast att Göteborgs universitet inte har rätt att stänga av studenten permanent. Hon har inte begått några våldsbrott tidigare, missbrukar inga droger och har inga psykiska problem. Utredningen som har genomförts visar att hon har genomfört sina studier och sommarjobbat i äldreomsorgen utan anmärkning, rapporterar tidningen Vårdfacket.

Nämndens sammantagna bedömning är att det inte finns någon påtaglig risk för att studenten ska skada någon under den fortsatta utbildningen. Därför har hon rätt att fortsätta på sjuksköterskeprogrammet, skriver Vårdfacket.

Relaterat material

Fällande misshandelsdom mot vårdstudent kvarstår

Våldsdömd student kastas ut från sjuksköterskeutbildning

Universitetet vill stänga av dömd sjuksköterskestudent

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev