Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Välkända vårdprofiler radiopratar i sommar

Publicerad: 11 Juni 2008, 12:27

Välkända vårdprofiler radiopratar i sommar

En minister, en krönikör och en psykiatriprofessor. Se där, de tre mest välkända rösterna från sjukvårdssverige att lyssna till i årets upplaga av P1:s sommarprogram.


Nisse Simonson, pensionerad kirurg och överläkare, tillika flitig krönikör i Dagens Medicin, gör sin debut som sommarpratare den 21 juli. Ämnet han ska dryfta blir varför det tycks som vi kan tänka oss såväl friska som sjuka.

Även en annan vårdprofil som tidigare synts i Dagens Medicin debuterar i år som sommarvärd. Den 14 juli är det psykiatern, professorn och bloggaren Åsa Nilsonnes tur att inta etern.

– Jag kommer att tala om hur vår hjärna lyckas och misslyckas med sin uppgift att först begripa vad som pågår runt omkring oss, och att sedan komma på hur vi ska bete oss, säger hon i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Men den mest välkände karaktären från hälso- och sjukvården att deltaga som i årets ”Sommar” är inte läkare utan politiker. Den 30 juli är det dags för socialminister Göran Hägglund (kd) att axla manteln som sommarvärd, också han debutant i programmet.

Enligt Sveriges Radio kommer hans program att bli en blandning mellan stort och smått, humor och allvar, minnen och en del tankar om framtiden.

”Sommar” i P1 har premiär lördagen den 21 juni och inleds med Fredrik Lindström, författare och programledare. Programmet sänds mellan 13 och 14.30 varje dag fram till den 17 augusti.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev