Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vänsterpartiet vill slänga ut riskkapitalbolag från vården

Publicerad: 10 september 2010, 10:35

Vänsterpartiet vill slänga ut riskkapitalbolag från vården

Foto: Lars Ohly (v).

Val 2010 Bolagen som kontrollerar stora delar av den svenska privatvården pekas ut som ”välfärdens fiender” av Vänsterpartiets ledare Lars Ohly.


Lars Ohly nämns allt oftare som trolig socialminister i en eventuell rödgrön regering. Samtidigt är han och hans parti hängivna motståndare till vinster i vården.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag, fredag, går Vänsterpartiets ledare till förnyad attack mot riskkapitalbolagen som kontrollerar de stora svenska vårdföretagen. Han anklagar dem för att skära i verksamheterna samtidigt som de skatteplanerar för att kunna plocka ut så stora vinster som möjligt.

Mellan 15 och 20 procent av den svenska välfärden drivs i dag av privata aktörer, en siffra som stadigt ökar. Den borgerliga regeringen är ansvarig för den här utvecklingen. Vi i Vänsterpartiet vill vända den. Bolag som EQT, Nordic Capital, Polaris Private Equty, Argan Capital, Procuritas med flera är välfärdens fiender. Det är dags att slänga ut månglarna ur vården och omsorgen! , skriver Lars Ohly.

Läs debattartikeln:

 Släng ut välfärdens fiender  (Svenska Dagbladet, extern länk)

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev