fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Väntetiden mer ”acceptabel”

Publicerad: 12 oktober 2012, 13:39

Fler patienter tycker att väntetiden inför en operation eller behandling är acceptabel, enligt en nationell patientenkät.


Fler patienter upplever att väntetiden till operation och behandling är kortare jämfört med tidigare. Det framgår av den stora nationella patientenkäten som Sveriges kommuner och landsting, SKL, genomfört i samtliga landsting och regioner under våren.

– Fler och fler landsting når upp till vårdgarantin och de mål för väntetid till operation och behandling som finns i överenskommelsen om den så kallade kömiljarden. Det är glädjande att vi nu också kan se att patienterna upplever att väntetiden är kortare och att fler tycker att den tid de fått vänta till sin operation eller behandling är acceptabel, säger Thomas Tegenfeldt, chef på hälso- och sjukvårdssektionen på SKL, i ett pressmeddelande.

Mest nöjda patienter fanns inom specialistvården och minst nöjda är patienterna inom den slutna psykiatriska vården. Äldre personer är generellt sett nöjdare än yngre, och män är något mer nöjda än kvinnor.

Runt 150 000 slumpvis utvalda patienter inom den specialiserade sjukhusvården och närmare 25 000 personer inom den vuxenpsykiatriska vården har svarat på enkäten.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev