Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdanalys gd blir chef i Skåne

Publicerad: 25 oktober 2017, 10:09

Fredrik Lennartssson

Foto: Rickard Kilström

Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Myndigheten för vård- och omsorgsanalys, blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.


Ämnen i artikeln:

Region SkåneMyndigheten för vård- och omsorgsanalys

Fredrik Lennartsson är civilekonom och har arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor i 20 år, främst på Socialdepartementet.

2011 fick han regeringens uppdrag att etablera Myndigheten för vård- och omsorgsanalys där han sedan dess varit generaldirektör.

Nu blir han hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.

– Jag är glad att Region Skåne har kunnat rekrytera ännu en stark spelare med den kunskap och erfarenhet som krävs för att få ihop helheten, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

Fredrik Lennartsson själv säger att han brinner för att utveckla vården och tycker att det ska bli roligt och spännande att arbeta mer handfast med vårdfrågorna.

– Med sin storlek och tillgång på både resurser och kompetens har Region Skåne goda förutsättningar att lyckas med den omställning av sjukvården som måste till för att svara mot befolkningens behov och förväntningar och hantera framtidens utmaningar, säger han.

Fredrik Lennartsson tillträder den 29 januari 2018. Fram till dess är Rita Jedlert tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev