Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdanställda gjorde reklam för blivande konkurrenten

Publicerad: 17 juli 2009, 13:49

Sex anställda vid Kållereds vårdcentral i Mölndal medverkar i ett reklamutskick för en konkurrent som öppnar till hösten. Nu måste de sluta.


De sex läkarna och sjuksköterskorna byter arbetsgivare från Avesina till Nötkärnan, som öppnar en ny vårdcentral i Kållered när Västra Götalandsregionen inför vårdval i oktober.

Inför hösten har Nötkärnan skickat ut ett reklamutskick till invånarna i Kållered. Där medverkar de sex anställda från Kållereds vårdcentral på bild. Nu har de fått sluta på Avesina i förtid.

– De har betett sig illojalt mot oss genom att skicka ut den här informationen under sin anställningstid här, säger Daniel Zand i Avesinas ledningsgrupp till Göteborgs-Tidningen.

Nötkärnans vd Lars Brune säger att de sex läkarna och sjuksköterskorna själva ville vänta med reklamkampanjen. Trots det valde han att göra utskicket redan nu.

– Jag förstår att de har kommit i kläm här, men det viktigaste på sikt är faktiskt att vi har lyckas hålla de här läkarna och sjuksköterskorna kvar i Kållered. Hade de blivit spridda för vinden hade vi brutit alla patientkontakter, säger han till Sveriges Radio Göteborg.

Dagens Medicins pappersutgåva har skrivit om Lars Brunes framfusiga rekryteringsmetoder vid flera tillfällen under våren. Han har bland annat uppmärksammats för att läkare erbjuds löner på över 100 000 kronor i månaden. Dessutom har hans företag försökt att värva sjuksköterskor genom att besöka dem på deras nuvarande arbetsplatser.

Relaterat material

Många vill starta vårdcentral i Västra Götalandsregionen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev