Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdanställda upprörda när hånfull chef slipper straff

Publicerad: 14 januari 2010, 13:52

Vårdanställda upprörda när hånfull chef slipper straff

Foto: Björn Ragnarsson.

Chefen hånade en kollega via mejl men klarade sig helt utan bestraffning. Nu jäser missnöjet bland de vårdanställda i Uppsala.


Björn Ragnarsson, biträdande sjukhusdirektör på Akademiska sjukhuset i Uppsala, har fått hård kritik sedan det avslöjades att han kallat Kjell Jönsson, omtyckt men petad sjukhuschef vid Lasarettet i Enköping, för ”jöns” och ”lam anka” i ett e-postmeddelande. Däremot har han inte fått någon formell bestraffning av ledningen för Landstinget i Uppsala län.

Det retar många anställda i vården, enligt fackliga företrädare som Upsala Nya Tidning har talat med.

– Varför får vissa göra så här och andra inte? Jag håller med dem. Hade det varit jag hade jag fått en varning eller spark i rumpan, säger Rose-Marie Lövgren, ordförande för landstingssektionen inom Kommunal i Uppsala län, till tidningen.

– Många hade hoppats på någon form av varning. Nu känner man att de som sitter högt upp i sjukhusledningen verkar kunna göra vad de vill, säger Niclas Abrahamsson, ordförande för Sveriges yngre läkares förening i Uppsala.

Landstingsdirektören Kerstin Westholm har redan förklarat att hon nöjer sig med att Björn Ragnarsson har bett Kjell Jönsson om ursäkt. Företrädare för den politiska majoriteten hänvisar till att ärendet ska hanteras på tjänstemannanivå.

– Det är inte så att vi ska gömma oss bakom delegationsordningen, men det här är en fråga för sjukhusledningen. Det vi kan göra, och också gjort, är att markera att vi tar kraftigt avstånd och fördömer detta, säger Ismail Kamil (fp), ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen, till Upsala Nya Tidning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev