Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdbrist trots miljonöverskott

Publicerad: 25 april 2014, 05:00

Akademiska sjukhuset med långa vårdköer går hundratals miljoner minus samtidigt som styrelsen som köper vården går plus.


När Landstinget i Uppsala län nyligen presenterade sina ekonomiska resultat för 2013 visade det sig att hälso- och sjukvårdsstyrelsen, HSS, hade ett överskott på 103 miljoner kronor, skriver Upsala Nya Tidning.

– Jag är bestört. Uppsala läns landsting har Sveriges längsta vårdköer samtidigt som vi sitter på över 100 miljoner kronor medan Akademiska sjukhuset dessutom går minus med över 200 miljoner, säger Vivianne Macdisi (S), andre vice ordförande i HSS, till tidningen.

Under 2013 uppfyllde Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping inte vissa mål om bland annat väntetider, vilket resulterade i att sjukhusen tvingades betala tillbaka till HSS. Andra orsaker till HSS överskott ska även vara fördröjningar av planerade satsningar och att Akademiska inte klarat av att utföra så många operationer som beställts. I och med att operationerna inte utfördes förlorade sjukhuset inkomster på 13 miljoner kronor.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev