fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdcentral ska ha öppet året runt

Publicerad: 27 december 2012, 07:23

Från nyårsdagen håller vårdcentralen Ingrid Marie i Uppsala öppet 08.00 till 22.00 alla dagar hela året runt.


Verksamhetschefen och sjuksköterskan Maria Carles ska finnas på plats på morgonen den 1 januari tillsammans med en läkare och en undersköterska. De nya och utökade tiderna införs i samband med att vårdcentralen flyttar från området Nyby-Löten till Götgatan i centrala Uppsala.

Enligt vårdbolaget Aleris blir Ingrid Marie troligen den mottagning inom primärvården som har mest öppet i hela Sverige. Blir det då inte dyrt med de nya tiderna?

– Jo, det gäller ju att patienterna kommer. Men vi tror att det finns ett klart behov av ett snabbare alternativ till akuten när man har enklare skador och sjukdomar, säger Maria Carles.

Hur ska ni bära er åt för att ha tillräckligt med personal i tjänst under årets alla dagar?

– Vi har ett samarbete mellan de tre vårdcentraler som Aleris driver i Uppsala. När vi behöver kommer vi få personal från de andra enheterna, säger Maria Carles, som även är regionansvarig för Aleris primärvård i Uppsala.

På Ingrid Marie bedrivs mycket av arbetet i team och då är det extra viktigt att få inhoppare som väl känner till verksamheten, anser hon.

Vårdcentralen ska även ha drop in för patienter som behöver träffa en sjuksköterska. Sjuksköterskor kommer över huvud taget att ta ett relativt stort ansvar för vården på mottagningen.

Aleris är landets tredje största vårdbolag inom primärvården och har 19 vårdcentraler.

Fram till 31 december driver Aleris även Närakuten i Uppsala, men har förlorat den entreprenaden till Cityakuten AB.

Relaterat material

Närakut stänger tio dagar

Cityakuten tar över i Uppsala

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev