lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdcentral stängs efter missförhållanden

Publicerad: 2 juli 2018, 12:19

Region Skåne säger upp avtalet med en privat vårdcentral i Ängelholm. Beslutet berör omkring 1 800 listade patienter och träder i kraft omedelbart, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Ivo

Carl-Magnus Hake

carl-magnus.hake@dagensmedicin.se


Orsakerna som uppges är dels en brist på tryggad läkarbemanning på vårdcentralen och dels vittnesmål om missförhållanden så grova att patientsäkerhet är satt ut spel. Därmed lever lever inte vårdcentralen upp till avtalet med regionen, enligt Region Skåne.

– Vårt mål är att säkra en trygg och säker vård, för de patienter som berörs. Det finns tydliga rutiner för att de som är listade på den aktuella vårdcentralen snabbt listas om till den vårdcentral som geografiskt finns närmast folkbokföringsadressen, säger Maria Antonsson-Anderberg enhetschef för hälso- och sjukvårdsstyrning i Region Skåne i pressmeddelandet.

Enligt Region Skåne har den aktuella vårdcentralen två veckor på sig att hantera de provsvar och aktuella ärenden som finns. Verksamheten är dock stängd för patientbesök.

Regionen ska  påbörja en process för att säkerställa att patienter fått en adekvat vård den sista tiden på vårdcentralen. Det har också lämnats in en anmälan till Ivo om misstänkta brister i patientsäkerheten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev