Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vårdcentraler bråkar om betalning för cancervaccin

Publicerad: 5 Juni 2008, 09:54

Vårdcentralerna i Vårdval Halland bråkar om vem som ska betala vaccin mot cancer i livmoderhalsen. En privat vårdcentral riskerar att få betala tillbaka drygt 100 000 kronor.


Den nyöppnade Tudorkliniken i Halmstad är både vårdcentral och specialiserad på gynekologi. Därför har många unga kvinnor kommit dit för att vaccinera sig mot cancer i livmoderhalsen, ett vaccin som patienterna ska betala själva.

Men fram till början av året registrerade Tudorkliniken besöken som vanliga läkarbesök så att notan i flera fall hamnade hos de vårdcentraler där patienterna var listade, rapporterar Hallands Nyheter.

Sedan februari finns en överenskommelse om att patienterna själva ska betala läkarbesöken vid vaccinationerna, men Tudorkliniken riskerar att få betala tillbaka ersättningen för upp till 250 tidigare besök motsvarande drygt 100 000 kronor.

– Vi diskuterar saken. Det är inte säkert att det blir några krav på återbetalning, säger Lars Kolmodin, chef på avdelningen ekonomiservice vid Landstinget Halland till Hallands Nyheter.

Tudorkliniken vill inte betala tillbaka några pengar utan hävdar att det varit praxis att betrakta vaccinationerna som läkarbesök eftersom de kräver både samtal och undersökningar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev