Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdcentraler läggs ner i Västernorrland

Publicerad: 11 januari 2008, 11:41

Färre men större vårdcentraler ska spara pengar samtidigt som vården förbättras. Det anser landstingsdirektören i Landstinget Västernorrland som i går presenterade sitt besparingsförslag för politikerna.


Vårdcentralen Centrum i Sollefteå samt vårdcentralerna i Långsele och Själevad ska enligt förslaget omlokaliseras, samtidigt flyttas primärvårdsjouren vid Länssjukhuset i Sundsvall till vårdcentralen Centrum i staden.

Förändringarna ska enligt landstingsdirektörens beräkningar spara 6,5 miljoner kronor per år och minska framtida investeringar med 19,8 miljoner kronor.

Med de här förändringarna har vi större möjlighet att erbjuda varje länsbo god vård, säger landstingsdirektör Sara Ekström i ett pressmeddelande.

För fack och medarbetare kom förslaget som en överraskning.

– Att förändringar skulle göras har vi vetat om och ställt oss positiva till. Men våra medlemmar på de aktuella vårdcentralerna fick beskedet först på torsdagsmorgonen. Vi har inte varit delaktiga alls i detta, vilket är trist eftersom våra medlemmar har kunskap om verksamheten som skulle ha varit värdefulla i det här arbetet, säger Conny Carlsson, ordförande för Vårdförbundets avdelning Västernorrland.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev