Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdchef anklagas för fusk

Publicerad: 24 februari 2011, 10:20

Chefen tog ut lön för tid han inte var på arbetsplatsen. Jour, hävdar han, men personalen menar att de inte ens visste att de kunde kontakta honom.


En chef på Hallands sjukhus anklagas nu för fusk av anställda på sjukhuset där han jobbar, rapporterar Hallands Nyheter.

Enligt tidningen har kopior på chefens tidrapporter för de senaste åren cirkulerat på sjukhuset och upprört personalen.

Chefen anklagas nu för att under flera års tid ha skrivit upp arbetsid utöver sin ordinarie tid i samband med att han hade operationsdagar.

Chefen har försvarat sig med att han hade jour under den aktuella tiden, och att han hade en överenskommelse med sin dåvarande chef.

Men kritiker menar att ingen annan i sjukhuspersonalen kände till att han var tillgänglig och att det fanns ett ordinarie joursystem igång samtidigt och att det var läkarna inom det som tog hand om patienterna.

Dessutom menar de att chefen skrivit upp tiden som vanlig arbetstid i stället för jourtid och på så sätt fått högre ersättning än han skulle ha.

Chefen hävdar att det hela hänger samman med ett projekt han ledde och att det fanns en överenskommelse mellan honom och hans dåvarande chef.

– De två timmar som jag skrivit upp på operationsdagarna då har jag varit i kontakt med sjukhuset på kvällen för att se om det hade varit något problem och åkt in om det har varit något. Det var inte alltid man skrev upp det som arbetad tid så insatsen är långt större än så, säger chefen till Hallands Nyheter.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev