Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vårdchef medieutbildas efter<BR>uttalande om sjukhus i Malmö

Publicerad: 14 April 2010, 08:27

En hög chef som avslöjat att det förs diskussioner om att bygga ett helt nytt sjukhus i Malmö tar nu timeout från sitt uppdrag.


De två skånska universitetssjukhusen slogs samman till en organisation vid årsskiftet. Nu diskuterar sjukhusledningen redan om de borde stängas och ersättas av ett nybyggt sjukhus i Malmö. Det avslöjade Bengt Nellgård, divisionschef för kirurgi på Skånes universitetssjukhus, i helgen.

– Det är rätt enkelt egentligen. Lund och Malmö behöver renoveras för cirka 15 miljarder kronor de närmaste fem till tio åren. Ett nytt sjukhus kostar 22 miljarder kronor och skulle kunna bli mycket effektivare, sade han i en intervju med Sydsvenskan.

Hans uttalande satte i gång en omfattande dementiapparat.

– Förslag om att bygga ett helt nytt sjukhus i stället för att underhålla och förbättra de gamla sjukhusbyggnaderna i Malmö och Lund har vid flera tillfällen förts fram av både chefer och medarbetare inom Skånes universitetssjukhus. Vi har därför haft detta uppe för diskussion i sjukhusledningen, men eftersom frågan inte står på den politiska agendan är detta inget som sjukhusledningen arbetar för, sade Bent Christensen, sjukhuschef för Skånes universitetssjukhus, i ett pressmeddelande.

Regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (m) gick längre än så.

– Jag förstår inte var ryktena kommer ifrån. Det finns överhuvudtaget inga planer på att lägga ned Lund och Malmö och bygga ett nytt sjukhus. Det är fullständigt fria fantasier, sade han till Sydsvenskan.

Efter uppståndelsen väljer Bengt Nellgård nu att ta timeout på egen begäran. Fram till och med augusti ska han genomgå en chefsutbildning som bland annat tar upp mediehantering och tjänstemannarollen i politiskt styrda organisationer, skriver Skånes universitetssjukhus i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev