söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdchef som befordrade sekreterare petas av ledningen

Publicerad: 8 november 2010, 10:21

Chefen för en vårdcentral måste lämna sitt uppdrag efter att ha gett en anställd löneförhöjning. Personalen är upprörd över petningen.


Ulla Wikström, läkare och verksamhetschef för Vårdcentralen Kärråkra i Eslöv, befordrade en sekreterare till biträdande chef och beslutade själv om löneförhöjning. Nu petas hon från sitt uppdrag av ledningen för Primärvården Skåne.

– Det är inte okej för en verksamhetschef att inte följa regler och förordningar. Ulla Wikström har visat bristande följsamhet, säger primärvårdschefen Benny Ståhlberg till Skånska Dagbladet.

Ulla Wikström uppger i samma tidning att hon är ”djupt chockad” över petningen. Hon misstänker att det finns andra motiv som ligger bakom.

– Jag tror att jag har setts som besvärlig och obekväm. Jag passar inte in i schablonbilden och då är jag jobbig, men för att utveckla en verksamhet måste man våga utmana och tänka annorlunda.

Ulla Wikström ersätts av en tillfällig chef som hämtas från ett bemanningsföretag och saknar erfarenhet från sjukvården. Personalen vid vårdcentralen är kritisk till ledningens beslut.

– De spelar ett högt spel för en ytterst marginell princip som lönesättning. Den här förtroendefrågan som de för fram är groteskt övervärderad av ledningen, säger Peter Wallström, läkare och fackligt ombud, till Skånska Dagbladet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev