Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vårdförbundet drar jouren till Arbetsdomstolen

Publicerad: 22 november 2002, 12:07

Ska jourtid räknas som ordinarie arbetstid eller inte? Det tänker Vårdförbundet låta Arbetsdomstolen avgöra när förbundet inom kort lämnar in en stämningsansökan mot Helsingborgs stad.


Tvisten gäller sjuksköterskorna inom ambulansverksamheten vid Helsingborgs stad. Räknar man in jouren har sjuksköterskorna arbetat mer än de 48 timmar i veckan som arbetstidslagen maximalt föreskriver. Arbetsgivaren hävdar att detta är i sin ordning eftersom jouren inte räknas som ordinarie arbetstid. Men enligt Vårdförbundet måste all jourtid räknas in i den ordinarie arbetstiden, vilket innebär att taket på 48 timmar även gäller schemalagd jourtid.  När de lokala förhandlingarna strandade i våras lyftes frågan till central nivå. I mitten av oktober valde emellertid Vårdförbundet att lämna förhandlingarna med Svenska kommunförbundet.  - Det här är en principiellt viktig fråga där det är svårt att kompromissa. Därför kommer vi inom kort att lämna in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen, säger Carl Falck, förbundsjurist på Vårdförbundet.  Han pekar på att fallet Helsingborg inte ska ses som en isolerad händelse. På flera håll i landet schemalägger arbetsgivarna sjuksköterskornas arbetstid på liknande sätt. Enligt Carl Falck finns de tydligaste exemplen inom just ambulansverksamheten, men omfattande jour förekommer även inom övrig akutverksamhet.  - Arbetstidsregleringen är en skyddslagstiftning. Att personalen arbetar jour i begränsad omfattning är inga problem. Men vi är angelägna om att våra medlemmar inte sliter ut sig, säger Carl Falck.

Väntar inte på förändrad lag  Vårdförbundet bygger sin argumentation på det EG-direktiv som säger att man inte får arbeta mer än 48 timmar i genomsnitt per vecka under en fyramånadersperiod. Man pekar även på en EG-dom från år 2000 som slog fast att jourtid ska räknas in i den ordinarie arbetstiden.  Enligt det förslag till ny svensk arbetstidslagstiftning som just har varit ute på remiss ska arbetstidstaket även inbegripa jour och beredskapsarbete, se Dagens Medicin nr 36/02. Men Vårdförbundet tänker inte invänta eventuella förändringar i lagstiftningen.  - Vi vill att AD slår fast att jourtid ska betraktas som ordinarie arbetstid. Vår förhoppning är att det här blir ett prejudikat som får effekter på hela arbetsmarknaden, säger Carl Falck.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev