onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdföretag tar över psykiatri

Publicerad: 17 oktober 2012, 13:25

Stockholms läns landsting har upphandlat psykiatrisk vård av Prima, bland annat en omdiskuterad klinik i Liljeholmen.


Prima Barn- och Vuxenpsykiatri AB tar över öppenvård inom psykiatrin för vuxna i Liljeholmen, Hägersten, Älvsjö och Skärholmen, detta efter ett beslut i hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting i dag.

Företaget vann även upphandlingarna för ytterligare tre verksamheter; integrerad psykiatri och beroendevård i Järfälla och Upplands-Bro, barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård i Rinkeby- Kista och Spånga- Tensta samt barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård i Botkyrka.

– Vår upphandling har varit inriktad på kvalitet och vi strävar inte efter att göra några besparingar. Självklart vill vi få mer och bättre psykiatri för pengarna. Inte minst hoppas jag att vi nu äntligen kan få en nystart för den problemförföljda psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Liljeholmen, säger sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Rydberg (FP) i ett pressmeddelande.

Upphandlingen rör också en omdiskuterad mottagningsverksamhet i Liljeholmen. Bland annat har patientnämnden i Stockholm fått in ett ökat antal anmälningar om mottagningen från patienter som rör klagomål om brister i tillgänglighet och behandling. Det har även handlat om problem med administration och juridik.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev