Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdkändisar pratar sommar

Publicerad: 13 juni 2007, 18:06

Sjukvårds-landstingsrådet i Stockholm, Filippa Reinfeldt (m), och Peter Rost, Göteborgsläkaren som vågade utmana hela den amerikanska läkemedelsindustrin, är kändisar med sjukvårdsanknytning bland årets sommarpratare.


Även Barbro Dahlbom-Hall, ledarskapskonsult och en av Dagens Medicins experter på frågeavdelningen Jobbakuten, är en av sommarpratarna.

Den 10 augusti möter vi Filippa Reinfeldt i etern. Hon beskrivs som "moderat politiker, statsministerfru och därmed rikets tredje dam".

- I mitt program tänkte jag berätta lite om livets nyckfullhet och hur det kan kännas när livet byter riktning. Och självklart tänker jag ta chansen att spela riktigt bra musik, säger Filippa Reinfeldt i sin presentation på Sveriges Radios hemsida.

Den kontroversielle läkaren Peter Rost, fd vice vd i läkemedelsjätten Pfizer, ska ha sitt sommarprogram den 30 juli. Peter Rost skapade som en av toppledarna för världens största läkemedelsföretag stor uppmärksamhet med sin bok "Sjuka pengar - En svensk insider skakar läkemedelsindustrin". Nästa år kommer han ut med en ny bok, thrillern "Vargflocken", också den om läkemedelsindustrin.

- Jag kommer inte bara att berätta om hur läkemedelsindustrin blåser svenskarna på miljarder, utan även ge en ocensurerad beskrivning av hur det är att bo i USA. Låterna blir allt från amerikansk sydstatsrock till mexikans musik, säger Peter Rost i sin presentation.

Barbro Dahlbom-Hall sommarpratar den 30 juni.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev