Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdpersonal får arbeta i sjal men inte långärmat

Publicerad: 1 oktober 2007, 13:58

Capio St Görans sjukhus är först i Stockholm med en egen sjal för de anställda som är troende och vill bära en sådan. Däremot får man inte arbeta i långärmat inom vården.


Nu för tiden är det helt okej för vårdanställda att bära huvudduk av religiösa skäl. Sjal anses inte utgöra någon risk för smittspridning och jämställs av de flesta landsting som  hår , rapporterar suntliv.nu. Villkoret är att inga snibbar på huvudduken hänger löst utan de ska fästas upp.

Capio St Görans sjukhus har till och med tagit fram en egen sjal eftersom man ville undvika att personalen skulle föra med sig smitta genom att ta hem sin egen sjal och tvätta den hemma. Sjukhusets egen sjal tvättas tillsammans med övriga arbetskläder.

Däremot får man inte arbeta i långärmat inom vården av risk för smittspridning, vilket har resulterat i anmälningar till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Enligt suntliv.nu håller DO på att utreda om det till exempel går att ha någon form av skydd över långärmat för de troende som inte vill ha kortärmat på sig.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News