Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdpersonal straffas för smygtitt i kändisjournal

Publicerad: 12 oktober 2007, 12:16

27 anställda vid ett sjukhus i New Jersey, USA, straffas för att utan tillstånd ha tittat i skådespelaren George Clooneys patientjournal. Clooney, som bland annat spelat läkare i den populära tv-serien Cityakuten, beklagar dock att vårdpersonalen straffats.


Det var i samband med en motorcykelolycka förra månaden som George Clooney vårdades för lindrigare skador på New Jersey-sjukhuset. Information om hans tillstånd läckte snabbt ut till media.

Efter en intern undersökning bestämde sjukhusledningen att 27 anställda ska straffas med en månads oavlönad avstängning för att ha brutit mot patientsekretessen genom att titta i George Clooneys journal, rapporterar The New York Times.

Fackliga företrädare för de anställda har kritiserat beslutet om avstängning hårt. De menar att beslutet är en kraftig överreaktion.

George Clooney har nämligen inte framfört några klagomål över att hans journaluppgifter har läckt ut, och beklagar till och med i ett uttalande beslutet om bestraffning av de anställda.

– Även om jag är en stark anhängare av patienters rätt till sekretess, hade jag hoppats att detta kunde lösas utan att behöva stänga av vårdpersonal, säger han enligt The New York Times.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev