Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdplatser fick stängas efter utekväll

Publicerad: 12 augusti 2020, 09:52

Kungälvs sjukhus, huvudentrén.

Foto: Pressbild

Kungälvs sjukhus fick i slutet av juli dra ned på antalet vårdplatser. Anledningen var att flera i personalen smittats av covid-19 efter en gemensam träff på lokal på fritiden, rapporterar Kungälvs-Posten.


Ämnen i artikeln:

CoronakrisenVästra GötalandsregionenKungälvs sjukhus

Antalet vårdplatser på den berörda avdelningen minskades från 23 till 14 under några dagar i juli. Alla platser är nu tillgängliga igen.

– Även under den aktuella veckan fanns vårdplatser lediga på avdelningen, så detta har inte påverkat vården och patienterna, säger Anders Edebo, chefläkare, Sjukhusen i Väster till Kungälvs-Posten.

Ett par dagar efter medarbetarnas gemensamma träff började vissa av dem uppvisa symtom. 13 personer provtogs, och det var i avvaktan på svaren som vårdplatserna fick stängas. Fem fall av covid-19 konstaterades. Ingen som vårdades på avdelningen smittades.

– Det är lätt att vara efterklok i en sån här situation, och det är klart att det vore bäst om alla följde rekommendationer om hur man ska umgås. Det är också lätt hänt att få med sig smitta när man är ute, säger Anders Edebo till Kungälvs-Posten.

Cathrine Hofbauer

Reporter

cathrine.hofbauer@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev