Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdpolitiker i Kronoberg friad från brottsmisstankar

Publicerad: 26 februari 2009, 13:59

Vårdpolitiker i Kronoberg friad från brottsmisstankar

Polisutredningen mot politikern och vårdcentralschefen Roland Johansson (s) i Kronoberg har lagts ned. Nu överväger han att begära skadestånd av landstinget. (Ny version 27/12)


Roland Johansson är ledamot i landstingsfullmäktige, landstingsstyrelsen och landstingsstyrelsens arbetsutskott i Kronoberg. I juni förra året polisanmäldes han för misstänkt bokföringsbrott. Då hade landstinget upptäckt att det fanns en personalvårdskassa som inte redovisades i den vanliga bokföringen vid en vårdcentral där Roland Johansson hade arbetat som chef.

Rättsväsendets utredning visar att det har satts in pengar på personalvårdskontot vid tre tillfällen. Totalt rör det sig om 35 000 kronor.

– För att det skall kunna vara ett bokföringsbrott krävs att beloppen påverkar bokföringen i huvudsak. Det kravet nås inte på långa vägar i det här fallet, säger åklagaren Lars Jeppsson till Smålandsposten.

Roland Johansson misstänktes även för ett fall av trolöshet mot huvudman, men den händelsen inträffade 2003 och är preskriberad. Därför läggs hela utredningen mot honom ned.

– Det är mycket glädjande och var vad jag hela tiden förväntat mig, säger Roland Johansson till Smålandsposten.

Nu överväger han att begära skadestånd av landstinget, uppger Sveriges Radio Kronoberg.

Relaterat material

Politiker misstänks för bokföringsbrott tar time out

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev