lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdpolitiker på Gotland kallsinniga till oroliga läkare

Publicerad: 31 mars 2010, 11:42

Läkarna på Visby lasarett är oroliga över planerade förändringar i organisationen på Visby lasarett. Politikerna tycker att läkarna ska göra som de blir tillsagda.

Ämnen i artikeln:

Region GotlandVisby lasarett

För att spara pengar vill ledningen för Visby lasarett stuva om i organisationen och införa ett nytt arbetssätt som innebär att fler patienter ska färdigbehandlas under en dag. Planerna gillas inte av läkarna på sjukhuset.

De är oroliga för att förändringen ska slå sönder en fungerande verksamhet.

– Det finns inga bevis på att organisationen kommer att lösa de ekonomiska problemen. Vi vädjar till politikerna att inte genomföra det här. Det kan ta ände med förskräckelse, säger överläkaren Tönu Saartok på ortopedkliniken till Gotlands Tidningar.

Kritiken framfördes vid ett möte mellan Gotlands läkarförening och hälso- och sjukvårdsnämnden på Gotland i går, tisdag. Läkarna fick inget gehör för sina synpunkter.

– Vi folkvalda är de egentliga företrädarna för gotlänningarna. Ska man hårdra det det kan man säga att läkarna är anställda av politikerna och har att verkställa de beslut vi anser riktiga för Gotlands befolkning. Frågan handlar naturligtvis om patientsäkerhet, men också om att få en budget att gå ihop, säger nämndens vice ordförande Åke Svensson (s) till Gotlands Tidningar.

Relaterat material

Gotland sparar in på läkare

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev