Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårdpolitiker rasar mot nedlagd hotutredning

Publicerad: 18 februari 2009, 10:06

Vårdpolitiker rasar mot nedlagd hotutredning

Landstingsrådet Christian Gustavsson (m) i Östergötland är upprörd över att polisen har lagt ned sin utredning om en hotfull kommentar på hans blogg.


Christian Gustavsson är förste vice ordförande i Landstinget i Östergötlands hälso- och sjukvårdsnämnd. Dessutom har han en blogg på internet där han skriver om sina politiska funderingar.

För några veckor sedan valde Christian Gustavsson att inte publicera en läsarkommentar som han upplevde som rasistisk. Då skrev samma besökare en ny kommentar som Christian Gustavsson upplevde innehöll förtäckta hot mot honom själv och hans sambo.

Christian Gustavsson tog illa upp och lämnade in en anmälan till polisen, tillsammans med tekniska uppgifter om personen som skrev kommentaren. Nu har utredningen lagts ned.

Beskedet har gjort Christian Gustavsson så upprörd att han har övervägt att sluta med politiken.

Jag har under mitt politiskt aktiva liv lutat mig mot tanken om att hot mot politiker inte accepteras och att jag i utövandet av mina demokratiska uppdrag också har ett skydd från rättsväsendet om det värsta händer. För mig har det under det senaste dygnet blivit uppenbart att så inte är fallet , skriver han i sin blogg.

Polisens bedömning är att inlägget som Christian Gustavsson reagerade på inte var tillräckligt allvarligt för att kunna klassas som olaga hot, skriver Östgöta Correspondenten.

Läs mer:

Christian Gustavssons blogg

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev