Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vårfest kan ha varit lagbrott

Publicerad: 12 juni 2014, 07:00

Förekom det några oegentligheter när Landstinget Blekinge anlitade ett eventbolag för den stora vårfesten? Konkurrensverket utreder.


Den 23 maj deltog 3 000 anställda på festen på Telenor Arena i Karlskrona. Personalkörer tävlade mot varandra på jättefesten som hade en budget på 900 000 kronor, enligt SVT:s Blekingenytt.

Landstingsdirektören Peter Lilja anlitade ett eventbolag för att planera och genomföra festen. Enligt SVT fanns det inga färdiga avtal så sent som samma dag som evenemanget skulle äga rum.

De uppgifterna såg Konkurrensverket och tog därför initiativ till en utredning om det förekom några oegentligheter. Senast den 25 juni ska Peter Lilja skriftligen ha förklarat hur landstinget agerat.

Huvudfrågan är om landstinget annonserat ut uppdraget som festfixare enligt lagen om offentlig upphandling LOU. Eller om det gjorts något avrop från ett ramtal.

Festen ska ses som ett tack till de anställda för att de tappert arbetat vidare under de besparingstider som länge rått i Landstinget Blekinge.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev