Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Världsrekord i vårdkitsch på konceptrestaurang i Riga

Publicerad: 6 februari 2009, 10:16

Sjukhusinredning från kommunisttiden, drinkar i provrör och låtsassjuksköterskor som matar gästerna. Det möts gästerna av på restaurang Hospitālis i Riga.


Hospit lis har inretts med stöd från ett medicinhistoriskt museum och flera sjukhus i Lettland. Resultatet är en restaurang som inte liknar någon annan. Här äter gästerna i sterila vita salar med kirurgiska instrument och medicinsk litteratur på väggarna.

Maten serveras på enkla tallrikar och drinkarna i olika slags provrör. På menyn finns rätter med latinska namn som har tillretts för att se ut som delar hämtade från människokroppen, till exempel ögon eller fingrar. Trots det makabra utseendet ska maten smaka gott, utlovar Hospit lis på sin hemsida.

Gäster som vill ta upplevelsen ytterligare ett steg längre kan få på sig en tvångströja och bli matade av servitriser utklädda till sjuksköterskor. Dessutom är Hospit lis en av få restauranger som gör reklam för att det finns gnagare i lokalerna. Nere i källaren kan den som fascineras av medicinsk forskning avnjuta en måltid tillsammans med levande vita möss.

Fler bilder från Hospit lis:

Läs mer:

Hospit lis hemsida (med engelsk text)

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev