Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Värmland botar skrivklåda

Publicerad: 16 Juni 2008, 17:20

Är du landstingsanställd, värmlänning och längtar efter det litterära genombrottet? Då har du nu chansen att visa framfötterna i landstingets novelltävling ”Ditt LiV – Skriv om det”.


Den klassiska sjukhusromanen kretsar vanligen kring den stilige, manlige läkarens intensiva kärleksaffär med den vackra, väna, kvinnliga sjuksköterskan.

Nu har vårdpersonal med en litterär ambition högre än journal- och remisskrivande dock chansen att utveckla genren. Detta i landstingets nyligen utlysta novelltävling.

De enda regler som gäller är att författaren är anställd i Landstinget i Värmland, att innehållet i novellen på något sätt har anknytning till landstinget och att bidraget inte är längre än fem A4-sidor.

Senast Landstinget i Värmland utlyste denna form av skrivartävling för sina anställda var för 25 år sedan. Då hette det vinnande bidraget ”Otto har ägga”, vilket också blev namnet på den antologi med tio prisbelönta bidrag som senare gavs ut.

– Vi räknar med att ge ut något liknande den här gången också, säger chefen för sjukhusbiblioteken i Värmland, Jan Schützer, i ett pressmeddelande.

Fram till den 15 oktober går det att skicka in bidrag till tävlingen, därefter kommer en jury att bedöma bidragen och i december kommer en prisutdelningsceremoni att hållas på Centralssjukhuset i Karlstad.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev