Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Västerbottens personal bör ”vara lojal”

Publicerad: 3 september 2019, 12:18

I ett dokument på Region Västerbottens intranät står det att anställda inte ska uttala sig negativt om arbetsgivaren.


Under rubriken ”Vara lojal” räknas ett antal punkter upp, exempelvis ”Ej uttala sig negativt och skada AG” (arbetsgivaren).  P4 Västerbotten har tagit del av dokumentet som publicerats på Region Västerbottens intranät.

Jessica Östberg, vice ordförande för Vårdförbundet i Västerbotten, tycker att skrivningen är olämplig.

– Jag kan tänka mig att om jag vore anställd och läste det här dokumentet, då skulle jag nog dra mig för att ta kontakt med medierna, säger Jessica Östberg till radion.

– Konsekvensen kan bli väldigt allvarlig om man känner en rädsla på arbetsplatsen för att säga till om missförhållanden. På sikt kan det leda till en väldigt dålig arbetsmiljö och även riskera patientsäkerheten, om man inte vågar påtala något som är fel.

Enligt Helena Meier, förbundsjurist på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, kan skrivningen strida mot yttrandefrihetsgrundlagen.

– Man får säga precis vad man tycker om arbetsgivaren, inom sådana ramar som inte är förtal eller sådana saker. Men uttala kritik mot arbetsgivaren får man göra, säger Helena Meier till radion.

Enligt Region Västerbotten är dokumentet en lokal powerpoint-presentation som tar upp frågor som berör arbetsrättsliga principer.

– Det innehåller en olycklig formulering som kan tolkas som att man inte får uttala sig kritiskt om arbetsgivaren. Men det framgår i dokumentet att yttrandefrihetsgrundlagen styr vad man får säga, säger förhandlingschef Daniel Strömberg i ett pressmeddelande från Region Västerbotten.

Lina Berg

Reporter

debatt@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev