Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Västernorrland satsar på förtroenderåd efter tung vår

Publicerad: 17 maj 2010, 08:55

Västernorrland satsar på förtroenderåd efter tung vår

Foto: Elisabet Strömqvist (S).

Ett nyinrättat råd med representanter för personalen ska bidra till att återupprätta förtroendet för Landstinget Västernorrland.


Förtroenderådet blir en rådgivande grupp sammansatt av tjänstemän, fackliga företrädare och personal. Idén kommer från landstingsstyrelsens ordförande Elisabet Strömqvist (S).

Förtroenderådet ska bli något nytt som skiljer sig från det gamla. Det finns ingen annan som kan lösa våra problem, det måste vi göra själva i ett seriöst och handlingsinriktat förbättringsarbete. Vi ska inte förlita oss på att konsulter kan tas in för att lösa våra problem. Det måste vi göra själva , skriver hon i en debattartikel i Sundsvalls Tidning.

Bakgrunden till initiativet är det senaste halvårets turbulens i landstinget. Besparingarna vid Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand har fått massiv kritik och lett till att flera ledande politiker och tjänstemän hoppat av.

Landstinget har också problem med att leva upp till vårdgarantin. Västernorrland var ensamt i landet om att bli helt utan pengar när 250 miljoner kronor från kömiljarden fördelades tidigare i våras.

Relaterat material

Inga extra köpengar till Landstinget Västernorrland

Nytt landstingsråd tänker informera personalen bättre

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev