Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Västmanland vill höja vissa löner

Publicerad: 27 februari 2013, 08:23

Landstinget Västmanland vill satsa miljoner på extra löneökningar. Men Vårdförbundets lokalavdelning är inte övertygad om att pengarna kommer att träffa rätt.


Landstingsstyrelsen i Landstinget Västmanland fattar beslut om förslaget under onsdagen. Det handlar om totalt 10,2 miljoner kronor som har reserverats för riktade lönesatsningar under året. Målet är att bland andra medarbetare med lång erfarenhet, specialistkompetens eller spetskompetens ska kunna få del av de extra pengarna.

En skillnad från tidigare år är enligt Kenneth Östberg (S), landstingsråd med ansvar för personalfrågor, att även medarbetare med lång erfarenhet och hög kompetens inom respektive fackförbund kan få lite mer pengar i lönekuvertet.

– Vi har fått viss kritik tidigare för att de som har lång erfarenhet inte har gynnats av en särskild lönesatsning, förklarar Kenneth Östberg.

Hur många som kommer att få ta del av den särskilda lönesatsningen och hur mycket pengar det kan handla om för en enskild individ kan inte Kenneth Östberg säga. Det är upp till cheferna ute i verksamheterna att bestämma vilka som ska få en större löneökning och hur stor den blir.

Jani Stjernström, ordförande för Vårdförbundets lokalavdelning Västmanland, säger att hon har en svag tro på att lönesatsningen blir av på ett sätt som förbundet önskar. En av punkterna i förslaget är att medarbetare som tar över uppgifter från andra yrkeskategorier ska omfattas av den extra lönesatsningen. Det ser hon som en fara, inte minst för vårdkvaliteten. Hon tror att det uppmuntrar till att exempelvis fler undersköterskor får ta över delar av sjuksköterskornas arbetsuppgifter.

– Den här satsningen kommer inte vara den som lyfter våra grupper. Vi är lite fundersamma över vad man egentligen vill med det här, säger Jani Stjernström.

Lena Tell, landstingets personaldirektör, säger att det handlar om att uppmuntra dem med kvalificerad kompetens så att de kan göra både en yrkeskarriär och en lönekarriär.

– Vi har medarbetare som utvecklas och som vill ha mer kvalificerade arbetsuppgifter. Det vill vi naturligtvis premiera. Det kan handla om både de arbetsuppgifter som görs mellan läkare och sjuksköterskor, läkare och sjukgymnaster eller sjuksköterskor och undersköterskor.

Att det skulle riskera vårdkvaliteten slår Lena Tell bort.

– Vår utgångspunkt är alltid patientsäkerheten. Basen i det här förslaget är att medarbetare oavsett yrkeskategori ska kunna utvecklas och uppmuntras till det, säger hon.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News