torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vd lämnar Läkarförbundet

Publicerad: 18 augusti 2014, 13:28

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Läkarförbundets vd Håkan Wittgren avgår. Enligt ordförande Heidi Stensmyren finns ingen konflikt bakom vd-bytet.


Efter sex år på posten tackar Läkarförbundets vd Håkan Wittgren för sig. Det berättar han i en intervju med Läkartidningen där han säger att det inte är klart vad han ska ägna sig åt i stället.

– Jag har haft en dialog under sommaren med centralstyrelsen och redovisat uppdragen och känt att det var lagom tid efter sex år att vid lämpligt tillfälle kliva av och gå vidare till något nytt, säger han till tidningen.

Enligt källor med insyn i Läkarförbundet arbetade Håkan Wittgren tätt ihop med förra ordföranden Marie Wedin och ska ha stöttat henne i ledarstriden mot Heidi Stensmyren. Men Heidi Stensmyren förnekar att Håkan Wittgrens avhopp ska ha någonting att göra med att hon nu tagit över som förbundets ordförande.

– Vi är väldigt nöjda med det han har gjort under den här tiden hos oss. Det var han själv som tog upp den här frågan och det gjorde han före ordförandevalet, säger Heidi Stensmyren till Dagens Medicin.

Håkan Wittgren stannar kvar på vd-posten fram till den sista september. Enligt Heidi Stensmyren kommer processen med att utse hans efterträdare att ta några månader. Under tiden ska förbundet ha en tillförordnad vd. Vem det blir vill inte Heidi Stensmyren avslöja. Hon vill inte heller säga något om vilka egenskaper som är viktiga i jakten på en ny vd.

– Centralstyrelsen kommer att sammanträda i september och då ska vi enas om en kravprofil för vd-posten, säger Heidi Stensmyren.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev