Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vetenskaplig tidskrift tryckte reklam för kinesisk bordell

Publicerad: 11 december 2008, 14:54

Vetenskaplig tidskrift tryckte reklam för kinesisk bordell

Den medicinska forsknings-organisationen Max Planck-sällskapet satte några vackra kinesiska tecken på omslaget till en specialtidning om Kina. Problemet? Texten visade sig vara reklam för en bordell.


Redaktörerna på tidskriften Max Planck Forschung ville ha en vacker dikt på omslaget till sitt temanummer om Kina. Nu visar det sig att texten de valde sannolikt kommer från ett flygblad om en bordell i Macao eller Hong Kong. Enligt den engelska tidningen The Independent talar texten om  heta hemmafruar  som är både  hänförande och koketta .

Max Planck Forschung har bett om ursäkt för det inträffade och gjort en ny förstasida till nätupplagan av tidningen. På kinesiska internetforum har missödet väckt blandade reaktioner, enligt The Independent. Några känner sig förolämpade medan de flesta bara tycker att det var roligt.

Max Planck-institutet som ger ut Max Planck Forschung är en respekterad organisation som har verksamhet på ett stort antal egna institut i Tyskland. Forskningen bedrivs bland annat inom områdena genetik, immunbiologi och neurovetenskap.

Fotnot: Illustrationen till texten är tecknet för "apa". Tror vi ...

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev