Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

VGR väljer Cerner

Publicerad: 28 september 2018, 08:54

Foto: Thinkstock

I dag, fredag, blev det klart att framtidens vårdinformationsmiljö i Västra Götalandsregionen stavas Cerners Millenium.


Ämnen i artikeln:

Digital vårdVästra GötalandsregionenRegion SkåneStockholms läns landsting

Upphandlingen av ny vårdinformationsmiljö värderas till 2,1 miljarder kronor skriver regionen i ett pressmeddelande. Upphandlingen är gjord genom så kallad konkurrenspräglad dialog där omkring 1500 medarbetare från hälso- och sjukvården i Västra Götaland har varit med och tagit fram upphandlingskraven och även bidragit i utvärderingen av anbuden.

Kontraktet löper över tio år efter att lösningen har implementerats och efter det kan det förlängas i fyra år till. Enligt pressmedelandet ska Cerner även anpassa Millenium efter de behov som finns i vården.

Västra Götaland har genomfört upphandlingen i samverkan med regionens samtliga 49 kommuner. De har alla undertecknat optioner som innebär att systemet kan användas även i den kommunala hälso- och sjukvården.

Tidigare har även Region Skåne tecknat avtal med Cerner kring nytt vårdinformationssystem och om dagens besked från Västra Götaland står sig innebär det att två av tre regioner i det tidigare samarbetet 3R har valt samma leverantör. Vilken leverantör det tredje r:et, Stockholms läns landsting, väljer är ännu inte klart då landstinget i våras avbröt sin upphandling för att formulera om sina krav.

Västra Götalandsregionens tilldelningsbeslut kan överklagas fram till den 8 oktober.

Relaterat material

SLL avbryter upphandlingen av nytt vårdinfosystem

Skåne går vidare med utvalt it-system

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev