söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

VGR väljer Cerner

Publicerad: 28 september 2018, 08:54

Foto: Thinkstock

I dag, fredag, blev det klart att framtidens vårdinformationsmiljö i Västra Götalandsregionen stavas Cerners Millenium.

Ämnen i artikeln:

Västra GötalandsregionenRegion SkåneStockholms läns landstingDigital vård

JK


Upphandlingen av ny vårdinformationsmiljö värderas till 2,1 miljarder kronor skriver regionen i ett pressmeddelande. Upphandlingen är gjord genom så kallad konkurrenspräglad dialog där omkring 1500 medarbetare från hälso- och sjukvården i Västra Götaland har varit med och tagit fram upphandlingskraven och även bidragit i utvärderingen av anbuden.

Kontraktet löper över tio år efter att lösningen har implementerats och efter det kan det förlängas i fyra år till. Enligt pressmedelandet ska Cerner även anpassa Millenium efter de behov som finns i vården.

Västra Götaland har genomfört upphandlingen i samverkan med regionens samtliga 49 kommuner. De har alla undertecknat optioner som innebär att systemet kan användas även i den kommunala hälso- och sjukvården.

Tidigare har även Region Skåne tecknat avtal med Cerner kring nytt vårdinformationssystem och om dagens besked från Västra Götaland står sig innebär det att två av tre regioner i det tidigare samarbetet 3R har valt samma leverantör. Vilken leverantör det tredje r:et, Stockholms läns landsting, väljer är ännu inte klart då landstinget i våras avbröt sin upphandling för att formulera om sina krav.

Västra Götalandsregionens tilldelningsbeslut kan överklagas fram till den 8 oktober.

Relaterat material

SLL avbryter upphandlingen av nytt vårdinfosystem

Skåne går vidare med utvalt it-system

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev