Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Vi behöver sätta apoteksfrågorna på agendan”

Publicerad: 4 juli 2013, 12:19

Kronans Droghandels informationsdirektör Andreas Rosenlund använder sin tionde Almedalsvecka i karriären för att nätverka. Men han saknar apoteksfrågorna.


Vad gör du i Almedalen?

– Det viktigaste är det här finns chans att träffa folk som inte alltid hinner annars. Landstingsråd, kollegor från förr, möten med myndighetsfolk.

Vad har du sett eller hört som du haft mest behållning av hittills?

– Ett seminarium om diabetesvården i Sverige. Det var konkret och med lite humor, trots att det är allvarliga saker man pratar om.

Hur stora är apoteksfrågorna i Almedalen?

– Nej, det är alldeles för lite. Vi har själv inte arrangerat något i år, en konkurrent (Apoteket AB reds anm) och en annan aktör har ordnat sammanlagt tre grejer. Men apoteksfrågorna diskuteras inte heller i seminarium om sjukvården, vilket är synd.

Vad beror det på? Hälso- och sjukvården har ju en stor del i Almedalsprogrammet.

– En förklaring kan vara att sjukvården mer ser apoteken som ett utlämningsställe för läkemedel än som den kvalitetssäkring och resurs vi kan vara.

Ni blir inte inbjudna att delta i sjukvårdsdiskussionerna i Almedalen?

– Nej, men vi kan göra mer själva också.  Så det får kanske bli ändring på det nästa år. Vi behöver sätta apoteksfrågorna tydligare på agendan, särskilt apotekens betydelse i vårdkedjan. Ofta när det brister i vården gäller det ju läkemedel och där har apoteken en given roll att spela.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev