onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vidarkliniken varslar 17

Publicerad: 9 november 2016, 14:52

Vidarkliniken i Ytterjärna. Foto: Janders/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Efter att Stockholms läns landsting och Västra Götaland inte förlängt avtal med den antroposofiska Vidarkliniken i Järna har 17 varslats.

Ämnen i artikeln:

VidarklinikenStockholms läns landstingVästra Götalandsregionen

I somras stod det klart att Västra Götalandsregionen inte förlänger sitt avtal med den omstridda Vidarkliniken, och Stockholms läns landsting går samma väg med ett av tre avtal. Avtalet med Stockholm var Vidarklinikens största, och det sades upp på grund av brister i journalföringen och att verksamheten till stor del bygger på alternativmedicin.

Nu förbereder kliniken en nedskalning av verksamheten genom att varsla 17 anställda.

Kliniken har drygt 100 anställda. Vilka tjänster de 17 handlar om är inte klart än, utan förhandlingar pågår med facket. Dessutom är det inte säkert att 17 personer kommer att få gå.

– Vi förbereder för om vi senare inser att vi behöver minska organisationen. Om det effektueras är en annan sak, säger verksamhetschef Eva-Lisa Olsson, men tillägger:

– Vi förutsätter en omstrukturering.

Det har även förekommit uppgifter i medier att Vidarkliniken står inför konkurshot.

– Men jag vill verkligen dementera det, säger Eva-Lisa Olsson.

Avtalen med Västra Götalandsregionen stod för ungefär 15 procent av Vidarklinikens verksamhet. Det uppsagda avtalet med Stockholms läns landsting var något större. Nu utforskar dock Vidarkliniken möjligheterna att nå nya kunder.

– Vi är i full fart att ställa om vår verksamhet och vänder oss till andra aktörer som företag, försäkringsbolag, kommuner och så vidare, säger Anders Kumlander, ordförande i stiftelsen Vidarkliniken.

Relaterat material

SLL på väg att bryta med Vidarkliniken

Vidarkliniken stöter på nya problem

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev