Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vikarier sparas bort i Varberg

Publicerad: 23 juli 2009, 11:09

Besparingarna på Sjukhuset i Varberg slår hårt mot vikarierna. Nu måste 64 av dem sluta.


Beskedet berör 44 vikarierande sjuksköterskor och undersköterskor samt 20 korttidsvikarier på sjukhusets olika avdelningar. Ingen av dem får fortsätta arbeta till hösten.

– Det är naturligtvis inte roligt att medarbetare får sluta hos oss och vi förstår att reaktionerna ibland är starka, men det är en nödvändig åtgärd i det mycket besvärliga ekonomiska läge vi befinner oss i, säger sjukhuschefen Kristina Wallentin i ett pressmeddelande.

Gunnel Persson, ordförande för Vårdförbundet i Halland, är bekymrad efter beskedet.

– Det här kommer att påverka arbetsmiljön negativt för dem som är kvar. Sedan måste man alltid se vad det gör för patientsäkerheten på sjukhuset. Om så här många försvinner påverkar det självklart arbetet med patienterna, säger hon till Hallands Nyheter.

Dagens Medicin har rapporterat om besparingarna på Sjukhuset i Varberg vid flera tidigare tillfällen under året. En annan åtgärd är att sjuksköterskor och undersköterskor ska arbeta varannan helg i stället för var tredje som tidigare. De nya arbetstiderna infördes inför sommaren och har redan gett vissa positiva ekonomiska effekter, enligt pressmeddelandet från sjukhuset.

Relaterat material

Jourläkare frånsäger sig patientansvar i protest

Jobb varannan helg för sjukhusanställda i Varberg

Miljonbesparingar i Varberg

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev