Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vill ge personalen eget ansvar

Publicerad: 15 oktober 2008, 09:26

Närvaro, stöd och återkoppling i det dagliga arbetet är sådant som gjort att Karin Larsson utnämnts till Årets omvårdnadsledare 2008.


Utmärkelsen delas ut av Svensk sjuksköterskeförening, som i sin motivering skriver att Karin Larsson belönas för sitt ”föredömliga och uthålliga ledarskap grundat på gedigen omvårdnadskompetens, vision, värderingar och målinriktat arbete”.

Sitt ledarskap utövar Karin Larsson på äldreboendet Prästbordet i Själevad i Örnsköldsviks kommun. Där är hon enhetschef sedan 1995.

– Det känns stort och hedrande att få den här utmärkelsen och särskilt roligt att äldreomsorgen uppmärksammas, säger hon.

Hur tycker du att en bra ledare ska vara?

– I motiveringen till priset står det att jag är närvarande och ger stöd och återkoppling och det tycker jag är viktigt. Men samtidigt måste man hitta en balans, så att personalen får ta eget ansvar. Man måste också vara engagerad och vara medveten om att man är en förebild. Om jag säger en sak och sedan inte själv lever efter mina principer är det svårt för mina medarbetare att förstå hur de ska agera.

 Hur vill du att dina anställda ska uppfatta dig som chef?
– Jag vill att de känner att jag står för någon slags trygghet. Att de har eget ansvar, men vet att de kan få stöd om de behöver.

Har du några tips till nyblivna ledare?

– Man ska försöka vara tydlig, ska lyssna och vara ärlig. Och man ska inte tro att man kan ha svar på allting, för det kan man aldrig. Kan man inte ge svar direkt får man be att få återkomma.

 Vilket stöd behöver man för att bli en bra ledare?
– Man ska ha ett tydligt uppdrag. Det är särskilt viktigt i offentlig sektor där de politiska beslutsfattarna ändrar ståndpunkt med jämna mellanrum.

Vad ska du göra med prissumman på 10 000 kronor?

– Det vet jag faktiskt inte, men troligen vidareutbilda mig.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev