Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vill vara läkarens förlängda arm

Publicerad: 31 juli 2015, 09:09

Anna Eriksrud vill fortsätta att utveckla sin vision om friskvård och enklare sjukvård under samma tak.

Foto: Johan Wahlgren

Med den farmaceutiska kärnverksamheten i fokus vill Anna Eriksrud, vd på Apotekssamariten, fortsätta att avlasta vården genom sin apoteks- och friskvårdsverksamhet.


– I dag träffar patienten med kronisk sjukdom sin läkare kanske en gång om året, men går till apoteket var tredje månad. Här lär vi känna patienterna och är en viktig del i vårdkedjan, säger Anna Eriksrud, delägare och vd på Apotekssamariten, till Dagens Apotek.

Tillsammans med apotekaren och andra delägaren Kristina Fritjofsson blickar företaget nu framåt.

Det har gått fem år sedan omregleringen av apoteksmarkanden. En av aktörerna som var med från starten är Apotekssamariten.

– Vår affärsidé om att jobba med friskvård och enklare sjukvård under samma tak håller och vi vill fortsätta att utveckla den visionen, säger Anna Eriksrud.

Samtidigt som dagens sjukvård blir alltmer trängd av stor arbetsbelastning ser hon stora möjligheter för hennes verksamhet att avlasta vården och utveckla sin plats i vårdkedjan. Ett exempel kan vara att satsa på spetskompetens hos personalen för olika typer av terapiområden.

– I framtiden tror jag att apoteken kommer att specialisera sig ännu mer. Om i stort sett alla i dag har fokus på kosmetika och egenvård, kommer andra i framtiden profilera sig på områden inom den farmaceutiska kärnverksamheten i stället. Det kommer i alla fall Apotekssamariten fortsätta att göra, säger Anna Eriksrud.

SANNA BJÖRKMAN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev