Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vreden växer över avtal

Publicerad: 20 juni 2007, 11:35

Många av Vårdförbundets medlemmar har tröttnat på den dåliga löneutvecklingen och kräver nu att tillsvidareavtalet sägs upp.
– Våra medlemmar vill inte vänta längre, säger Gunilla Nordström, avdelningsordförande i Gävleborg.


Vårdförbundet har ett avtal som gäller tills någon av parterna säger upp det och ger ett garanterat utfall på minst 2 procent per år. Men i takt med andra fackförbunds framgångar växer nu missnöjet bland Vårdförbundets medlemmar. Många ställer krav på att avtalet ska rivas upp.

– Det finns ett jättetryck ute i organisationen. Våra medlemmar vill inte vänta längre. De ser att det inte händer något med lönerna, då spelar det ingen roll vad det står i avtalet, säger Gunilla Nordström, ordförande för Vårdförbundet i Gävleborg.

Själv tycker hon att avtalet i grunden är bra, men att arbetsgivaren inte tillämpar det som det är tänkt. 2-procentsnivån är en lägstanivå – men på många håll i landet uppfattar de fackliga företrädarna att siffran har blivit en måttstock för hur stor löneökningen ska vara.

– Antingen har vi avtalet kvar och tar bort procentsatsen helt, eller så måste vi få en procentsats mer i paritet med övriga arbetsmarknaden. Nu säger arbetsgivaren ”vi har inte råd att ge er mer, Kommunals lönehöjningar måste vi ju betala”, säger Gunilla Nordström.

Lågt utfall under tre år

Agneta Wiberg, avdelnings­ordförande i Uppsala, beskriver en liknande situation.

– Många medlemmar berättar att cheferna säger att ”det är för att Vårdförbundet tecknat ett så dåligt avtal som ni får så dåliga löner”.

För landstingsanställda medlemmar i Vårdförbundet i Uppsala handlar det om 2,26 procents löneökning i år.

– I förhållande till omvärlden är det väldigt, väldigt lågt. Man kan acceptera det om det är en engångs­företeelse, men vi har haft så här lågt utfall de senaste tre åren. Nu kokar det bland medlemmarna, vi får protestlistor. Man har ingen tilltro till det här avtalet längre, säger Agneta Wiberg.

Också hon menar att avtalet i grunden är bra, men inte tillämpas av arbetsgivarna.
Men många av Vårdförbundets medlemmar riktar nu sin ilska mot förbundet snarare än mot arbetsgivaren.

– Jag vet inte hur många medlemsmöten jag varit på där vi diskuterat detta. Det finns ett jättemissnöje och det blir förstås medlemsavgångar, säger Agneta Wiberg.

”Vi måste ha en förändring”

Hon har svårt att se att tillsvidare­avtalet ska kunna finnas kvar med det massiva motstånd som finns hos många medlemmar.

– Jag tror att vi måste ha en förändring. Hur den ska se ut behöver vi fundera över. Vårt mål står kvar, att få högre löner, men vägen måste förändras.

Även i Stockholm höjs många röster för att säga upp avtalet och medlemmar begär utträde med hänvisning till löneutvecklingen.

– Det finns ett starkt tryck här. Varje dag har vi medlemmar som ringer, mailar och faxar till oss med krav om att säga upp avtalet, säger avdelningsordförande Ulla Althin.
Vårdförbundets ordförande Anna-­­

Karin Eklund är inte beredd att säga upp avtalet i nuläget, men säger sig ha full förståelse för att medlemmarna är besvikna.

– De är frustrerade och det är väldigt befogat, säger hon och menar att det nu är upp till bevis för arbetsgivarna under det här året.

– Nu får de verkligen visa att de kan hantera den här typen av avtal. Annars måste vi fundera över andra lösningar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev