fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vrinnevilistan kräver att läkare får rådspost

Publicerad: 20 september 2006, 10:55

Läkaren Lars-Göran Pettersson kommer med stor sannolikhet att bli landstingsråd i Östergötland. Detta sedan hans parti Vrinnevilistan, enligt Norrköpings Tidningar, krävt en rådspost.


Vrinnevilistan blev landstingsvalets största sensation när man erövrade tolv mandat i landstingsfullmäktige i Östergötland. Resultatet innebär att partiet blir vågmästare, samtidigt som s, v och mp-styret avgår. De borgerliga har öppnat för att samarbeta med Vrinnevilistan och nu har partiet bestämt att kräva en landstingsrådspost för att inleda ett samarbete, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Det är också klart att det blir Lars-Göran Pettersson, överläkare vid Vrinnevisjukhuset, som i så fall lämnar sjukvården för att i stället bli heltidspolitiker under fyra år.

- De andra i partiet är yngre och har mer av sina karriärer framför sig, att vara borta i fyra år är ganska mycket. Jag älskar mitt arbete, men tycker att det ska bli stimulerande att jobba politiskt också, säger Lars-Göran Pettersson till Norrköpings Tidningar.

De borgerliga partierna ska först tala sig samman innan de inleder sina förhandlingar med Vrinnevilistan. Men sannolikt kommer de inte att motsätta sig att Vrinnevilistan får en av landstingsrådsposterna.

Partiet fick 11, 2 procent av rösterna i valet och blev med det tredje största parti. Under valnatten talade Dagens Medicin med Marie Morell (m), som sannolikt blir antingen finanslandstingsråd eller sjukvårdslandstingsråd. Hon ansåg då att det kan vara en poäng att låta Vrinnevilistan få en av rådsposterna, eftersom partiet på så sätt blir mer delaktigt i de beslut som måste fattas.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev