Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Webbplats för forskning kring akrylamid

Publicerad: 18 Oktober 2002, 12:25

Världshälsoorganisationen, WHO, och FN:s mat- och jordbruksorganisation, FAO, har lanserat en webbplats där den fortsatta forskningen kring akrylamid i mat ska följas. Förhoppningen är att både forskningsinstitutioner, myndigheter och företag ska bidra med material.


Ambitionen är att sajten ska bli en "global resurs". Den kommer till en början att innehålla ganska lite material, men ska enligt den egna beskrivningen växa till en databas över forskare inom området.  Där ska också finnas referenser till publicerade forskningsrapporter och information om den aktuella forskningssituationen. WHO,  Världshälsoorganisationen och FAO ska publicera information som är betydelsefull för bedömning av hälsorisker av akrylamid i mat.  Webbplatsen är också tänkt att fungera som ett diskussionsforum för aktiva forskare och andra intresserade.

Sten Erik Jensen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev