Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Wikström håller möte om ny läkemedelsstrategi

Publicerad: 16 februari 2016, 08:00

Efter regeringens beslut om ny nationell läkemedelsstrategi bjuder sjukvårdsminister Gabriel Wikström nu in apoteksprofiler och andra aktörer till uppstartsmöte.


Träffen hålls i Stockholm den 18 mars och från apotekssvängen är bland annat Apotekarsocieteten, Apoteksföreningen och Generikaföreningen välkomna. Även generaldirektörer, läkemedelsbolag, forskare och andra relevanta representanter inom läkemedelsområdet har fått en inbjudan.

Syftet med mötet är att inspirera till den kommande omvärldsanalysen som ska ligga till grund för 2017-års handlingsplan.

S- och MP-regeringen fattade i december förra året beslut om en ny läkemedelsstrategi som gäller 2016–2018. Fokuset ligger på effektiv och säker läkemedelsanvändning, tillgängliga läkemedel och jämlik användning samt att läkemedelsanvändningen ska vara samhällsekonomiskt och miljömässigt hållbar.

Den nationella läkemedelsstrategin togs fram första gången 2011 av den borgerliga regeringen tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting och ett antal ytterligare aktörer inom läkemedelsområdet.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev