Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

95 000 i lön för jobb i sommar

Publicerad: 12 april 2019, 12:18

Foto: Roger Lundholm

En barnmorska som vikarierar i Västernorrland kan i sommar få 95 000 kronor i månaden, plus OB-ersättning, fritt boende och fria resor.


– Det är helt unikt, säger Lucas Dahl, konsultansvarig för sjuksköterskor på Bonliva AB, till Allehanda.se.

Enligt sajten har bemanningsföretaget Bonliva försökt locka barnmorskor till Sundsvall och Örnsköldsvik genom en Facebook-grupp. I inlägget, som Allehanda.se publicerar, erbjuds en lön dagtid på 550 kronor i timmen.

Det motsvarar en månadslön på cirka 95 000 kronor i månaden. Dessutom tillkommer boende på plats, resor till och från arbetsorten samt OB-ersättning. Lönerna gäller på förlossningen under vecka 25 till 33. Dagens Medicin har sökt Bonliva för en kommentar.

Enligt Marju Dahmoun, länsverksamhetschef för kvinnosjukvården i länet, är regionen i stort behov av barnmorskor. Även den anställda personalen kommer att erbjudas extra arbetspass i sommar som betalas med ”ett antal gånger ordinarie lön”, även om hon inte vill avslöja någon exakt summa. Hon vill inte heller svara på om hon anser att 95 000 kronor är en skälig månadslön.

– Det är vad man betalar för stafetter för att få verksamheten att gå igång och för att folk ska få sina semestrar. Det är ungefär också de summorna som erbjuds till vår egen personal, säger Marju Dahmoun till Allehanda.se.

Lina Berg

Reporter

debatt@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev