Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Dags att söka sommarvik – i november

Publicerad: 3 november 2016, 10:15

Sven Jakobsson och länssjukhuset Ryhov.

Foto: Helena Dovier, Stefan Persson/Bildbyrån

Region Jönköpings län hoppas kunna ge sina sjuksköterskor semester i sommar. Därför har man redan börjat rekrytera vikarier.

Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings länHöglandssjukhuset EksjöVärnamo sjukhusLänssjukhuset Ryhov JönköpingVårdkrisenNeonatalvård

Sommarjobbande sjuksköterskor till Ryhov, Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset – det annonserar Region Jönköpings län just nu efter på Arbetsförmedlingens sajt.

November – hög tid att söka sommarvik?

– Ja, vi vill vara ute i god tid inför sommaren 2017. En aktivitet är att lägga ut jobbannonser. Vi kommer också skicka ut mejl och sms till sjuksköterskestudenter på termin fem och sex och förklara att vi behöver deras hjälp i sommar. Först och främst till närbelägna lärosäten i Jönköping och Växjö, men även Linköping, Borås, Örebro och Halmstad kan bli aktuellt, säger Sven Jakobsson, HR-chef inom verksamhetsområde medicin.

När började ni rekryteringen förra året?

– Då var vi någon månad längre fram. Nu ligger annonserna löpande på Arbetsförmedlingens och vår sajt fram till den siste mars – om man går in på rjl.se kan man se vart man vill komma och arbeta! Vi fick också en fin utvärdering av våra sommarvikarier från i somras, den kommer vi använda oss av.

Hur gick det med bemanningen i somras?

– Det gick hyfsat bra. I april tog vi till den extraordinära åtgärden att erbjuda den befintliga personalen extra ersättning om de tog extrapass. Målet är nu att inte behöva göra det utan låta personalen få sin välbehövliga semester.

Även i Falun, Sundsvall och Östersund finns redan nu sommarjobb att söka för den hugade.

Relaterat material

Skriande sköterskebrist i sommar

Personalbrist slår mot neonatalvård

”Värre än förra året”

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev