Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Fälld för olaga hot mot ambulanssjuksköterska

Publicerad: 20 november 2015, 11:04

I dag kom domen mot den man som ska ha hotat en ambulansbesättning till livet.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om händelsen när en ambulans i mitten av mars i år stoppades på väg till sjukhus och att en man sedan åtalats för att i samband med det hotat ambulansbesättningen.

Södertörns tingsrätt anser att mannen gjort sig skyldig till olaga hot och olovlig körning och dömer honom till 100 dagsböter på 140 kronor. Han ska dessutom betala ambulanssjuksköterskan och ambulanssjukvårdaren 5 000 kronor var i skadestånd.

Enligt domen ska ambulansen ha stannat vid en rondell då några personer stått och viftat vid en bil. När ambulanssjuksköterskan gick ut för att se vad som hänt fann han en livlös man i bilen. Den nu dömde mannen ska då ha varit väldigt uppjagad och bland annat sagt att ambulanssjuksköterskan måste hjälpa den livlöse mannen, som var hans far. Han ska även ha sagt att han skulle döda alla i ambulansen, alla på SOS Alarm och alla på sjukhuset.

Ambulanssjuksköterskan ska då ha blivit så rädd att han sedan satte sig i bilen och följde med den till sjukhuset. Ambulansen ska ha kört före med blåljusen påslagna.

Den nu dömde mannen erkänner att han stoppat ambulansen då han trodde att det var den ambulans han tidigare ringt efter två timmar tidigare. Han medger också att han skrikit men förnekar att han hotat någon.

Det är i nuläget oklart om domen kommer att överklagas.

Relaterat material

Åtal om olaga hot mot ambulanssjuksköterska

Ambulansanställd kidnappad under utryckning

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev