Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Hallå där, Roger O Nilsson

Publicerad: 14 februari 2020, 12:38

Roger O Nilsson.

Foto: Region Kronoberg

Roger O Nilsson ser fram emot att driva vidare utvecklingen i sin gamla hemregion, när han tar över posten som Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsdirektör. Men först ska han hämta hem ett pris för en borderterrier.

Ämnen i artikeln:

Region KronobergRegion Gävleborg

Sara Heyman

sara.heyman@dagensmedicin.se


Roger O Nilsson lämnar en tjänst som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, där han bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnationer inom hela hälso- och sjukvården.

Varför byter du jobb?
– Jag har varit många år i Region Gävleborg. Region Kronoberg är en spännande region som vill ligga i framkant. Det är ett mycket intressant jobb.

Dessutom innebär det att du flyttar hem?
– Ja, så blir det ju också. Jag kan språket, om man säger så. Jag är smålänning, från Växjö.

Du är sjuksköterska i grunden – vilken sjukvård är roligast?
– Jag har haft förmånen att arbeta inom så många delar. En fråga som jag jobbat med är att sjukvården ska vara där patienten befinner sig. Att patienten själv i dag kan ta ett större ansvar, delvis tack vare den medicintekniska utveckling som vi har haft, tycker jag är fantastiskt.

Vad kommer du först att ta tag i?
– Först kommer jag att sätta min in i det arbete som mina medarbetare i Kronoberg gjort. Kronoberg har inte stått still och jag behöver sätta mig in i allt innan jag kommer med mina förslag. Sen ska vi tillsammans göra något som är ännu bättre.

Berätta något vi inte vet om dig?
– Oj. Vi har en liten uppfödning av borderterrier. Nästa lördag ska jag hämta upp ett pris, då vår unghund blivit 2020 års viltspårhund. Det kanske inte så många vet.

Roger O Nilsson tillträder tjänsten den 8 juni.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev