fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Hon tar över Sophiahemmet Högskola

Publicerad: 3 juni 2015, 07:22

Läkaren Johanna Adami blir ny rektor för den anrika sjuksköterskeskolan.

Ämnen i artikeln:

Sophiahemmet

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


– Jag är glad för förtroendet att få möjlighet att fortsätta utveckla Sophiahemmet Högskolas verksamhet och ser många spännande och intressanta utmaningar inför framtiden som det ska bli kul att få driva, säger Johanna Adami i ett uttalande på lärosätets hemsida.

Hon tillträder tjänsten som rektor den 1 januari 2016 då den nuvarande rektorn Jan Åke Lindgren slutar sin tjänst vid årsskiftet.

Johanna Adami är läkare och adjungerad professor vid Karolinska institutet och kommer närmast från en befattning som direktör och chef för avdelning hälsa på den statliga innovationsmyndigheten Vinnova.

– Vi är mycket glada att vi har lyckats rekrytera Johanna för att fortsätta utveckla Sophiahemmet Högskolas verksamhet som Jan Åke under sin långa tid som rektor framgångsrikt har utvecklat till en modern högskola, säger Peter Seger, vd för Sophiahemmet ideell förening, på lärosätets hemsida.

Sophiahemmet Högskola utbildar sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och barnmorskor. Lärosätet har sitt ursprung i den sjuksköterskeskola som Drottning Sophia startade på Nyårsdagen 1884.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev